LMP

söndag 30 november 2008

Nu har jag bestämt mig!



I dag blev det inget fiske pga Kung bores obarmhärtiga intåg i Jämtland! Mycket snö har kommit och allt vatten blir till is. Angående funderingar gällande plotter och ekolod har jag nu bestämt mig. Lodet blev som tänkt ett 510c och plotter 5200c. Priserna har starkt reducerats ,
förmodligen för att ge plats åt nya serien. Då är det bara å vänta å se så att det inte är slutsålt men enl order bekräftelsen skulle prylarna finnas.
Kanske tomten kommer i år oxå!

lördag 29 november 2008

Gudarna verkar inte vara med!


Enligt senaste rapport från Hallen så ligger det is långt ut på sjön :(
Såvida det inte blåser upp snart så kan vi glömma fiske turen imorgon.
Ja det är ju trots allt snart December men man vill ju ändå ut!

Om gudarna vill?

Om det är utförs backe och medvind i morgon så kanske???? det blir en tur ut på Storsjön.
Väder vind och IS bestämmer om det ska bli av. Skulle ändå va kul att avrunda säsongen
med en sista tur. Niklas kollar läget vid rampen ikväll så får vi se. HOPPAS

Jul godis

Lite jul pyssel så här i Advents tider!

fredag 28 november 2008

Ingen is!


Än finns möjlighet till trolling i vackra jämtland!bara man hittar någon plats att sjösätta så är det fritt fram på storsjön! Är det någon som ska prova sig ut i helgen?
/ Micke

torsdag 27 november 2008

Stor fisk nål!


Fick min första nål idag.har inte registrerat någon fisk förr men efter påtryckningar av herr håkan brugård så blev det en till slut!

onsdag 26 november 2008

Knä svag!


Man rasslar som en ekorre upp och ner i stolparna! Nja inte direkt,kändes nog bättre för 20 år sen!

tisdag 25 november 2008

söndag 23 november 2008

NYTT!

Nytt uppdaterat bildspel med många bilder! och bra musik!

Karaktär........?

Min gode trolling vän Janne Matsson (Team Irma) Ringde mig och undrade om jag BEHÖVDE några fiske prylar.Han skulle beställa lite åt sig själv. Mitt svar blev NEJ och så beställde jag nya vk-n plus lite skallar........
Dum fråga , behöver. Det är inte det som det handlar om! Att behöva !
Nya vk-n ,Lite nyfiken om den har den gång som visas i filmen! klarar den ett brett fart register såsom orginal vk-n ? Nån som prövat? Lämna gärna en kommentar!

-9


Vintern har tagit ett grepp om jämtland nu och isarna börjar lägga sig på de flesta sjöar!och lilla röda stugan ser lite jullik ut.

lördag 22 november 2008

torsdag 20 november 2008

Ett ljus i mörkret

Äntligen nått nytt att lyssna på ! Edguys nya platta mmmmm!
Rock on

Bläää


Bara jobb nu :( men man svävar ju bort i tankarna ibland! Och då är jag på sjön!

tisdag 18 november 2008

Löja vs Gulp

För drygt ett år sedan fiskade vi en dag på Näkten. Ett litet test denna dag var att jämföra naturligt bete med gulp-löjan! Två spön på varje rigg , ena sidan siklöja och andra sidan gulpisar.
Resultatet efter denna fiske dag var att sidan med naturligt bete förblev totalt orörd. Gulpsidan däremot fick påhälsning ett antal gånger bla av dessa två Rödingar. Ja man kan ju fråga sig varför? men man ska väl inte veta allt!
/Micke

måndag 17 november 2008

Kanadicker from over there















Här är en bild på en bekant i från usa, Scott Reiner. Han var hit i sommras och fiskade Kanada på Kallsjön dagen innan tävlingen där. Han fick då vara med och bärga 2 st 5 kilos fiskar av denna art. Denna bild på honom är tagen vid en fiske dag i Lake Tahoe.
Scott är en inbiten seriös och noggrann trolling fiskare och vem som helst blir nog avundsjuk när dom ser ordningen på hans prylar i lådorna!
pust........
Och kolla finishen på denna hemma gjorda spö-hållare!

Och här är hans båt men jag tror han skaffat en annan nu. Ja grabbar och tjejer här har vi lite att sträva mot. Ordning och reda!!!!

/Micke

söndag 16 november 2008

Fel krokad!







En sammanfattning av gårdagens fiske. Vid 8.30 tiden åkte jag och Kjelle Fastesson ut på Storsjön i hans båt från Hara. Vi begav oss mot Sannsunds bron för att fiska på södra delen av sjön. När vi kommit ner mot Hackås fick vi se en till trollande båt. Jag förstod direkt att det var den hängivne fiskaren Åke Falk (Team Falken) regerande klubbmästare i Jamttrollarna! Jag kontaktade Åke och fick direkt besked om hur fiske skall bedrivas! Ljusa pluggar och vobblers var väl fungerande en sådan här dag var tipset som Åke gav. Vi hade satt ut några löjor och några pluggar . Aktiviteten i vattnet var ganska lugn måste jag säga, några sönder trasade löjor och en Öring som inte var mycket större än löjan var vad som hade hänt fram till ca 13.00.


Men till slut högg det på ena riggen, en öring på 58 cm. Den tog på en tomic plugg (i ljusa pearl färger) stackad ovan en dodger med löja efter. Fisken högg på 4 meters djup (botten djup 20m).


Det känns väl som att trolling säsongen börjar lida mot sitt slut här i Jämtland. Många har vinter konserverat sina båtar och en kompis var igår och premiär pimplade på Musviken i Lockne sjön. Det var mellan 6-10 cm tjock is där redan! Musviken är känd för att den håller otroliga mängder sik under sen hösten och en bit in i Januari. Det var tydligen lite trögt i går han fick bara 25 st!


















Så här kan det se ut! Den här bilden är tagen i tretton dags helgen i år. Tyvärr är dom lite väl stora att använda som betes fisk men vissa går att släpa efter båten. Det blir nog snart en prov fiske tur dit, jag har ju bara 2 km ner till viken! Kanske nästa helg ?

/Micke

fredag 14 november 2008

I morgon!


Plockade fram lite prylar till morgon dagen.extra kläder kan behövas!hoppas på ett bra fiske . Hörs i morrn

torsdag 13 november 2008

FISKE PÅ LÖRDAG!



Efter 3 veckors total avhållsamhet blir der nu äntligen fiske. Lördag morgon åker jag och Kjelle (Team BK) ut från Hara och letar oss några gynnsamma `hotspots`
Vi ska använda Kjelles båt på bilden.Fotot är taget vid Midnattstrollingen i Hoverberg i sommras.Mer bilder från den tävlingen finns på www.bergsbatklubb.se
Rapporter kommer naturligtvis!
/Micke

onsdag 12 november 2008

OOOPPSS!




I går kväll vid nio tiden kom jag på att jag inte kollat brevlådan. Klädd i mysdress och träskor! tassar jag ner till vägen för att kolla om där var några räkningar :(
Som tur var va de bara reklam :( När jag stänger locket på lådan brakar helvetet lös
trodde jag! Bakom min rygg på andra sidan vägen (ca 10m)stog en älg dold i mörkret.
Den tyckte nog att min närvaro blev lite väl intim , därav den hastiga reträten tillbaka in i djungeln och tryggheten! Kalsongerna klarade sig bra men pulsen steg nog med ca 500 slag/min kan jag lova! i vilket fall är det trevligt med vilt runt knutarna så länge det inte är varg å björn. Kanske man ska lämna garage porten öppen och placera ut lite havre med äpplen till efterrätt?.......Älg kött e gott!
/Micke fd älg jägare

måndag 10 november 2008

MONSTER




Här är artikeln från aftonbladet med filmen om storlaxen som passerade Jockfall!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3032475.ab


Alla vill fånga monsterlaxen

VEM LYCKAS? Alla vill fånga monsterlaxen. Jonas och Jakob Henriksson, bröder från Överkalix, försöker få tag på firren.

35 kilos lax filmades i Sverige
Det råder laxfeber i Jockfall. På de nytagna bilderna ser du förklaringen: En monsterfisk på 35 kilo.

Den gigantiska laxen fångades av en webbkamera vid Jockfall strax före helgen när den klättrade uppför en fisktrappa i Kalixälven. Rekordfirren mäter hela 142 centimeter och tros väga 35–40 kilo.

Rekord 13 kilo
Vilket inte är så illa – den största lax som dragits upp i Sverige vägde 29 kilo.

Hundratals entusiaster från hela Norden jagar nu monsterfisken.

Det råder laxfeber.

– Alla fiskare som är här har det. Man vill slå kompisarna. I det här fallet är det jag som leder: jag tog en på 12,2, säger Överkalixbon Jonas Henriksson, 20.

Förutom blanka drag och tålamod finns inga knep, säger han.

– Det är bara nöta på och fiska så mycket man kan. Jag är här varje dag.

Ronny Landins rekord är 13 kilo. Men han är långt ifrån nöjd.

– Jag hade en riktig ”gris” på kroken. Linan ska klara upp till 22 kilo, men den bara small, säger han och tillägger skämtsamt:

– Jag jagar den på 142 centimeter.

Var är han nu?

– Han har nog hunnit upp till Pahakurkkio nu. Det är nio mil bort. Men det kommer fler. Det har gått förbi två till på över 130 centimeter.

Gällivarebon Håkan Östlund, 43, tog en baddare på 15 kilo förra året.

– Den smakade faktiskt ganska bra.

För honom har flugfiske blivit en livsstil.

Det är ingen fluga, alltså?

– Nej, haha, men allt går upp och ner. Nu är det en fluga kanske att man ska fiska lax.

Monsterfisken kan mycket väl ha simmat åt hans håll.

– Men jag har då inte sett den än.

Men såna här laxar baxar man inte upp hur som helst.

– Ofta går spöet av. Eller linan. Oftast vinner fisken, säger Håkan Östlund.

Andreas Victorzon

lördag 8 november 2008

Är det så här.........




Är det så här det ser ut under vatten ytan en helt vanlig trolling dag?
Man önskar att det gick att se exakt vad som händer där nere!Men då kanske
en stor del av spänningen försvinner (ganska säkert!) Så det är nog bättre att
leva i en viss ovisshet och hoppas istället! Det är väl därför man håller på
med denna hobby.

torsdag 6 november 2008

Bråttom!



Tog den här bilden vid målgång tredje dagen i Lapplands-mästerskapen när jag fiskade med Team Karlsson .Tyckte den såg lite action fylld ut! Men det är nog zoomningen i kameran som gör att det ser så dramatiskt ut! Båten i förgrunden är Team Char den bakre vet jag inte,kanske någon annan vet? I varje fall vackert väder sista dan,längtar dit redan!
/Micke

måndag 3 november 2008

VECKANS TILLBAKABLICK




Nu när vi går mot mörkare och kallare tider då blir det ju inte så mycket riktig fiske.Då får man ju ta fram dom glada minnen man har från fiske turerna.Så hädanefter kommer varje vecka ett gott minne!

Denna tur tillbringades på Lockne sjön i slutet på maj -07.Efter mycket tjat på min då 13 årige son att följa med och fiska så lyckades jag få in honom i bilen.Är man i den åldern och inget hänt på 1 minut är allt SKIT-TRÅKIGT.Denna tur blev således inte alldeles eländig,grabben hade ett stort leende på läpparna hela tiden! Resultatet blev bla dessa två vackra fiskar,en röding på 2,7kg och en öring på 2,6kg.
Det gör ju att även en fiske galen pappa får ett brett flin i ansiktet när ens son drillar sådana fighter-fiskar!Vår rödingarna i Lockne är inte att leka med kan jag lova!Hoppas bara att Elias kommer ihåg sådana här lyckliga stunder när trolling koman infaller,sådant händer ju...... fast väldigt sällan.Man lever ju på hoppet....snart hugger stor-fan!!!!!


Skitfiske/Micke

SAMARBETS TEAM