LMP

måndag 30 november 2009

I väntans tider..........

Nu menar jag inte den kommande julen utan självaste julafton som inträffar under 3 dagar i år! På torsdag morgon drar jag å Niklas iväg söderut med siktet inställt på Torsö där vi ska bo. HOPPAS bara vädergudarna är med oss så vi får njuta av årets sista trollingtur! Sitter just nu i en lägenhet i Tänndalen och drömmer mig tillbaka i årets ljuva fiskestunder i våra och andras bloggar. Hittar där både glädje och tårar!

GLÄDJE Karlssons första Vänern resa gav ett antal fina fiskar bla dessa.
TÅRAR Anders krokning under Lapplandsmästerskapet, känner fortfarande hur ont det gjorde fast det inte var mitt finger!
Ja vi får väl se hur våran resa slutar men jag vet att vi är i trygga händer. Vår eminente trollingguide Patrik Brunström kommer att ta hand om oss och han har lovat LAX över 10kg....tror jag..... eller kanske jag drömde? Vet inte, spelar ingen roll !

Följ oss på våra bloggar och ni får se hur det går.

lördag 28 november 2009

Morgon öring!


Jörgen fiskar älvkarleby, börjar med en fin öring på 3 kg! Fortsättning följer antar jag !

torsdag 19 november 2009

Jocke Spinnfiskar idag


Efter ett antal öringar i kilosklassen högg denna fina öring . Vikten vet jag inte men jocke uppskattade den till 3+ kul att de går att få så fina fiskar från land oxå! Enligt rapporten så fanns det vissa med darrande ben där på stranden :-) Grattis jocke

onsdag 18 november 2009

Vänern och LMC!


Nu börjar det dra ihop sig till Vänern premiär för min del. Kommer att åka tillsammans med Patrik Brunström ,mannen till vänster på denna bild. Teamnamn= Silverguiderna/Mörtsnurb. Kommer att fiska 3 dagar och ena dan deltaga i Lorenz marin cup. Det är över 90 anmälda team nu, imponerande för en endagstävling! Och ett riktigt gediget prisbord är det oxå! Om jag ser fram mot detta? GISSA !



Hardy Nottingham Lever Action Reel

Har nu fått info gällande min Hardy rulle! Tack vare Micke Risberg ABU-trolling
som forskat genom sina kontakter. Stort tack för det Micke!!!! Rullen är en Hardy Nottingham Lever Action Reel och tillverkades 1912-1922. Ska framöver försöka få tag i ett splitkeinspö att sätta rullen på så kan den pryda en vägg här hemma kanske.





tisdag 10 november 2009

Kall vintermorgon!


Det var -18 i morse här i funäsdalsfjällen! Kallast hittills i år vad jag vet. Nu går det bara åt ett håll och långkallsonger är ett måste!

söndag 8 november 2009

Gammal Hardy flugrulle!

Kan någon ute i fiskesverige hjälpa mig med att eventuellt åldersbestämma denna flugrulle.

Ingraverat i mässingen står det .. HARDY BROS LTD MAKERS ALNWICK

Tillverkad i något träslag,mässing och vevhantag i ben eller horn. Slirbroms och knarr finns också på den. Det finns inget nummer eller årtal ingraverat. Skulle va kul med lite historik om denna vackra rulle!

Tack på förhand! // Micke








lördag 7 november 2009

Dagens rätt!


Hittade en hornavan röding i frysen . De e nog hög tid att äta upp den nu!

SAMARBETS TEAM