LMP

söndag 12 april 2015

Pimpelfiske på Näkten!

Pimpeltillfällena har inte blivit många denna vinter. Men bättre sent än aldrig så kunde vi under gårdagen njuta av några timmars pimpelfiske på Näkten.

I Näkten vet vi att det gömmer sig en gedigen fiskeskatt. Och fiskehjärtat gjorde förstås en liten extravolt när denna fina abborre slog till. En härlig start på dagen!

Alla vi njöt av lugnet och tystnaden i det vackra vädret.

Min fina abborre fick förstås Mickes tävlingsinstinkt att vakna till och startskottet till ännu en av våra inbördes fisketävlingar gick av!

Lite då och då borrade vi oss vidare i jakten på fler fiskar. Och trots att den Jämtländska vintern varit varmare och ostadigare än vanligt så kunde vi mäta isen till hela 40 centimeter.

Under dagen fick vi kärt besök av vår dotter Emilia med sambo Simon och vårt lilla barnbarn Lionel.

Tävlingen fortsatte och vi hade tur att lite då och då hitta på fler abborrar.

Riktigt roligt är det att kikmeta. I detta ögonblick ökade pulsen när jag strax därefter kunde dra upp denna vackra harr!
Så här glad blir man då!

Det blev en härlig fiskedag på Näkten. Här har Fina tagit en paus på fällen hos segraren i dagens "fisketävling! Det skulle vara roligt att hinna med ytterligare någon pimpeltur innan isarna går upp. Jag antar att Micke vill ha revansch! 

Lördagen 11 april 2015 

Vi ses! // Eva och Micke


fredag 10 april 2015

Julpimpel i Stortjärn

Ibland blir ju livet inte riktigt som man tänkt dig. Glädjen över tre veckors julledighet med längtan efter skidåkning och isfiske byttes raskt mot den tuffaste influensa. På darriga ben, med känslan av att vara "uppstigen från de döda", hann vi med lite julpimpel på Stortjärn i samband med släktbesök i Rätan.


Bara att komma ut i friska luften kändes underbart. Stortjärn som är känd för sitt "Put and Take"- fiske kan bjuda på riktigt fina regnbågar.

Tomten från Orsa Fiskecenter stannade för med alla sina renar och lämnade denna önskade julklapp! Så glad över en egen "fiskerygga". Nu behöver jag iallafall inte låna brorsans längre.

Micke var den som kom närmast en fisk denna dag. Ett hugg och därefter brast linan. 
Ja, ni förstår säkert resten? Alldeles för klena grejer. En vacker regnbåge på uppskattningsvis 1kg skymtade i hålet.

Trots att det vara noll aktivitet i pimpelhålen så njöt vi friluftsliv och umgänge.

Vår Irändska setter Fina stortrivdes! Om det var dött i pimpelhålen så var det tydligen mer intressant aktivitet på sidan. Det är tydligen här det händer! 

Trevligt att få sällskap av Mickes syster Carola med sonen Alwin som anslöt under dagen.

Efter över 2 veckor i sjuksängen handlade denna dag mer om att andas frisk luft, hämta krafter och hålla värmen än att få fisk. I -12 grader, klart och vindstilla kändes det skönt att göra upp en eld att värma sig vid och grilla lite korv.
Tomt i fiskesäcken blev det, men vad gör väl det! Det kändes ändå skönt att känna att friluftsandarna är på väg. Från och med nu kan det bara bli bättre!

Ha det gott alla! Vi hörs.
Eva och Micke

SAMARBETS TEAM