LMP

lördag 13 juni 2015

Laxtrolling på Ålandshav!

Förra helgen tillbringades på Ålandshav vid Understen. Vi utgick från Grisslehamn med guiden Patrik Brunström (Silverguiderna). Fredagen bjöd på ett makalöst vackert väder med sol och svaga vindar. Rapporter om landade fiskar och hugg duggade tätt på vhf-radion. 


Efter ett antal timmar utan kontakt med någon fisk händer plötsligt allt på en gång. Det hugger på alla fyra djupriggsspöna samtidigt! En lax kliver av omedelbart men 3 fiskar drillades in samtidigt. Första laxen in till båten gör ett luftsprång och lyckas slita sig fri från krokarna på skeden. "Attans", tänkte vi när det plötsligt börjar rusa i ytterligare ett spö. Den fisk som nyss slet sig har på något sätt lindat in sig i linan från ett annat spö. Vi lyckades då drilla in en snarad lax och håva den! Denna fisk var den minsta av de tre laxar som vi fick drilla. Den vägde 7 kg och de andra två vägde 12 respektive 13 kg. Det tog 30 minuter innan alla fiskarna kommit in till båten. Samtliga fiskar returnerades pga att de hade fettfena. 


 
Med stora leenden på läpparna och lite trötta i armarna kunde vi åka in mot hamnen och känna oss helnöjda med denna dag. 
Lördagen började med kraftig vind och mulet. Vinden tilltog ytterligare och vid lunchtid beslutade vi oss för att avbryta fisket och ta oss iland, tyvärr! Till alla fiskeintresserade därute som inte upplevt trollingfiske till havs kan jag verkligen rekommendera er att testa!

Nu laddar vi i Team OFC/S-FISHING för Öppna Lapplandsmästerskapen i trolling på Hornavan helgen efter midsommar och vår förhoppning är förstås på att kunna ge goda fångstrapporter därifrån.

Vi önskar alla en riktigt trevlig midsommar med mycket fiske!
// Micke Svedlund

torsdag 11 juni 2015

Några fina skiddagar i Åre!

Som alltid är det med visst vemod som jag ser tillbaka på skidsäsongen. I år känns det lite extra sorgset då "icebuggen" även denna vinter suttit på fötterna betydligt mer än skidorna! Men några glädjefyllda skiddagar 11-15/2 2015 blev det iallafall denna märkliga vinter!

Grymt "skidsugen" var jag när vi stod redo att kasta oss ut för backarna första morgonen. Vi hade också tumme med vädergudarna. Solen hade precis nått ovan fjälltopparna och spred sina varma strålar över vackra Åresjön. Life is good!!!

Längtan till skidåkning i de Jämtländska fjällen finns liksom alltid inom mig. Något jag ständigt bär med mig. En längtan efter en speciell inre frid som infinner sig. Så numera är det ett måste att varje vinter prioritera några dagars skidledighet tillsammans med min skidkompis Anki.
Åreskutan på väg att vakna, lika ståtlig och inbjudande som alltid i vackert vinterväder!

Det finns vissa fördelar att vara morgonpigg och skidgalen! Manchester åkning känns extra gott under skidorna.


Tiden i stolbanan brukar vi ägna åt att berätta skidhistorier, skratta och analysera livet i stort. Magmusklerna brukar få lite extra träning!



Efter en dag i skidbacken känns det lyxigt att slå sig ner på någon av Åre bys mysiga restauranger och äta en god middag och njuta av ett glas vin i gott sällskap. Lite shopping hanns också med i Åres sportbutiker. 

Denna bild får bli den sista jag bjuder på från Åres fjällvärld för den här gången. Det är med ett visst tomrum i skidhjärtat jag säger tack till Anki för dessa fina skiddagar! Men på återseende för det här kommer vi att göra om och om och om igen!!! 
Ha det gott alla skidvänner därute! Nu väntar fiskesäsongen!
//Eva 



SAMARBETS TEAM