LMP

fredag 10 juli 2015

Rödingtrolling på Näkten!

Äntligen semester!!! Bloggandet har verkligen blivit eftersatt den senaste tiden. Efter en intensiv vår känns det skönt att sänka tempot och få tid till reflektion och eftertanke. Vårens fisketillfällen har tyvärr blivit färre än vi tänkt, men några fina fisketurer på sjön Näkten har vi trots allt hunnit med. Välkommen att följa med på lite rödingfiske!

Denna helg hade vi egentligen vigt åt att packa och förbereda för att ha en "sportslig" att fira midsommar med goda vänner i deras stuga och direkt därefter styra mot Arjeplog och Öppna Lapplandsmästerskapen i Trolling. 
Men något gick snett! "Fiskesuget" tog över och innan vi kröp till kojs sa vi till varann, "Vi kan ju fiska en liten stund innan vi börjar packa". Och så blev det!

Ibland är det inte alls så dumt att ändra sina planer. 
Efter 4 timmar utan någon kontakt kliver det på en fisk på ett av mina ytspön. Känner direkt att den är lite större, då den bjuder upp till en fin kamp. Jag kan nog säga att jag blev lite extra glad när vi kunde bärga denna vackra Näktenröding. Ett snabbt foto och sedan fick den simma tillbaka. 

Idag utgick vi ifrån Tunvågen och fiskade oss ner mot Sandnäset via Monäset. 
+12 grader i luften och +9 grader i vattnet och nord- västliga vindar. Under dagen mojnade vinden och solen tittade också fram och värmde gott. 

En halvtimme senare högg det på ett av Mickes ytspön. Ytterligare en röding hade vi lyckats lura till hugg, om än i lite mindre format. Även den fick vända tillbaka där den hör hemma.

Kan aldrig låta bli att fascineras över dessa vackra fiskar. Denna röding, 55 cm och en vikt strax under 2 kg blev dagens största fisk. 

Så plingade det till i mobilen och vi fick veta att vårt lilla barnbarn Lionel 5 månader satt hemma i "Lilla huset på prärien" och väntade på att mormor och morfar skulle komma hem! Som ni förstår har denna lilla kille tagit en speciell plats i våra hjärtan och gett fisket en viss konkurrens! 
Tack för att du delat vår dag på sjön!
Vi ses! // Eva o Micke

SAMARBETS TEAM