LMP

onsdag 29 april 2009

Premiär på Fredag!


På fredag blir det premiär på Liten! En del is är fortfarande kvar :( men den kanske hinner smälta bort. Hur som helst ska det fiskas på det område som är isfritt. Det är ju väldigt tidigt och vatten tempen är ju inte direkt hög så vi får väl se om fisken har vaknat ur idet! Förra årets premiär i början av maj gav ju en Kanadick på 7,5kg å det blir väl svårslaget men vad vet man! Rapport kommer!

lördag 25 april 2009

Spinnöring


Jocke fick denna fina öring i indalsälven på spi nn! Gott att kunna få fina fiskar innan isen gått på sjöarna!

söndag 19 april 2009

Midnattstrollingen i Hoverberg! -09

Årets trolling tävling i södra delen av Storsjön kommer att genomföras helgen 17/18-7
Så boka in den helgen för ett mandoms prov i uthållighet. Tävlingen pågår nästan ett dygn med kort uppehåll på natten med en invägning då. Mera info kommer senare när allt är klart och kommer att finnas på denna länk http://www.bergsbatklubb.se/ Har ni frågor kan ni även kontakta mig. mickesvedlund@telia.com. Denna bild är från förra årets tävling. Segrare var Team Sacrifice, tvåa Team PM/CW, trea var vi! Team Svedlund, de två difusa figurerna längs till vänster! Och jag lovar att efter ett dygns trolling så blir man lite suddig! Mera info kommer även på denna blogg!

Team Karlsson


Nu e dom hemma efter Vänern äventyret ! Kolla deras blogg! http://teamkarlsson.blogspot.com/

lördag 18 april 2009

På väg hem


En fin dag har vi haft,nu e man igång med löj tacklingen . Jodå havsfisk äter mycket gärna löjor! Detta ska ni prova, skitkul helt enkelt. Enda problemet var att trolla i tidvatten strömmen när båten står still å Löjorna snurrar som proppellrar:

Vänern lördag


Team karlsson har fått ännu en fin fisk ca 4 kg sista dan för dom där idag , hoppas på fler!

2 kilos sej på djuprigg


Har fint väder här i norge!har fått ca 10 st sej i den här storleken. Dom tar på riggen och kämpar riktigt bra! Ska äta nu och sen ut en sväng till.det e på j...a gott att äntligen få fiska på riktigt! Inget tjaffs med isborrar å spön små som tandpetare. Fortsättning följer!

Fjord trolling idag


Ska testa trolling i trondheims fjorden idag.spännande!med nått nytt. Vi får väl se om vi får nån torsk eller sej

fredag 17 april 2009

Lax 6,5


Börjar hugga nu när det slutat blåst! Tog på riggen. Team karlsson rules! Fish on!

Vänern fredag


Team karlsson fick denna firre idag! 6,3 kg grattis pöjka, det är ni värda!

torsdag 16 april 2009

Vänern idag!

Hoppas det lossnat för trolling polarna nere på Vänern nu. Fick äntligen en godkänd fisk på 4,3 kg så det går med stormsteg framåt efter de retur fiskar som tidigare fångats. Fisket verkar annars mycket trögt, men det kan bara bli bättre!
Skitfiske på er Team Karlsson!!!!!!

tisdag 14 april 2009

Kallsjön


Jocke med fru och barn provade lite pimpelfiske på kallsjön i påskhelgen. Storfiskarn himself blev utan! medans Elvira fick en röding och Sonen Noah fick en Kanadaröding. Det går alltså att få fisk vintertid i denna sjö. En viss tävling i Huså har stora problem med detta! Jag tror att de tre senaste årens tävling där inte gett en enda fisk!!!!!!! Trist men sant, ja ja pris summan stiger väl till nästa år igen kanske. Rapport från vänern där brödra teamet Karlsson befinner sig säger att fisket är mycket trögt. Gårdagen gick totalt bom, idag har iaf några mindre fiskar följt med in till båten för att återutsättas. Hoppas det släpper för grabbarna på deras jungfru resa till den stora sjön. Ni kan följa dom på www.teamkarlsson.blogspot.com Jag rapporterar oxå om det händer nått positivt!

söndag 12 april 2009

torsdag 9 april 2009

Orsa fiske center


Nu e båten redo för vänern! När team polarna ska plocka lax i en vecka där. Avresa sker på söndag, jag önskar dom ett riktigt Skitfiske och rapporter kommer.

onsdag 8 april 2009

Yankee fishing!

Fick en läges rapport från Amerikanen Scott Reiner och hans bror efter en fisketur.
Dom har ju också vår med mycket smältvatten vilket medför grummligt vatten med dålig sikt.
Fiskarna tog bäst på koppar och mässing skedar.

Denna tur fick dom 12 chinook laxar och 6 regnbågar. Fisket bedrevs i sjön Lake Don Pedro och är något av en favoritsjö för Scott.




En vacker miljö att trolla i, kanske någon gång att man får chansen!



Fina fisken och han verkar vara sponsad med öl! Kanske det man ska satsa på!


Detta är nog brodern? Inte säker men han verkar må gott iallafall.
Thank you very much for the report and the pictures Scott! I look forward to fish with you this summer when you come to visit Sweden.
Micke//

fredag 3 april 2009

Röding pimpel imorgon

Ska göra ett försök på röding imorgon. Sjön heter Horten och ligger ca 11 mil söder om Östersund. Ska bli intressant och se om det går att köra bil dit nu i detta blidväder. Det finns grov fisk i denna sjö, öringar på runt 6 kilo är tagna där. Det skall även funnits Kanadaröding inplanterad där, kanske någon sådan behagar bita på en mormyschka. Vem vet?
Rapport kommer imorgon! Dessa fiskar togs i denna sjö för 2 år sedan men imorgon blir det fler :)

Ugly Stik Tiger Gold.REA Daiwa sg 47




BWD 3270SS 210cm ML/12-25lb 420kr.BWD 3280SS 240cm ML/15-40lb 420kr.BWD 3286SS 255cm H/20-50lb 500krObrytbar clear tip.Kraftigt rullfäste i grfit.Robusta spöringar i stål.Extralångt bekvämt ugly tuff framhandtag.Slitstarkt ugly tuff hantag med kryssbult och gummicap.Hållbar blank-throgh uppbyggnadLämplig för alla varianter av trollingriggar.Lätt och snyggt spö rekomenderas.7års garanti.Även kanon priser på Daiwa AD plus 27-47 LC och SG 47LCA.Frakt 99kr efterkrav 69kr.maila gärna order med namn,adres och tele.



Orsa FiskeCenter: 070-3239095



torsdag 2 april 2009

Midnattstrollingen i Hoverberg!


Tjena alla fiske sugna trollare! Vi i Bergs båtklubb håller nu på att bestämma ett datum för årets Midnattstrolling.Detta är ett mandoms prov i trolling branchen att fiska nästan ett dygn i sträck i Jämtlands pärla , Storsjön!!! Planerna var att lägga den helgen den 24-25/7. Nackdelen med den helgen är att det förmodligen är Fäviken+ Storsjö stråk då. Alternativet blir då helgen före alltså 17-18/7. Nu vill vi ha in era synpunkter och önskemål på dessa förslag, det är ju trots allt ni som ska tävla där! Skriv en kommentar eller eller maila mig.
Mvh // Micke
Bergs båtklubb, info och resultat om föregående Midnattstrollingar

SAMARBETS TEAM