LMP

måndag 6 januari 2014

Abborrpimpel på Sundsjön

När vi vaknar upp på lördag morgon visar temperaturen +2 grader, molnen hänger tungt och det är regn i luften. Ja, man kan lugnt säga att vädret i Jämtland är ett stort skämt! Snö och skidåkning lyser uppenbarligen med sin frånvaro.
Men även lördagen den 4 januari 2014 gäller det att göra något bra av. Så vi bestämmer oss för att packa all nödvändig utrustning och åker mot Sundsjön, belägen mellan Pilgrimstad och Gällö, för att testa pimpla abborre!

 Eftersom Sundsjön är Evas barndoms sjö och vi under årens lopp fiskat mycket under sommartid vet vi att det finns mycket fin abborre som simmar därute.

 Vi går ut från från Hoviken, en vik som ligger på den östra sidan av sjön. Sista tidens blidväder gör oss lite osäker på isens kvalité, så vi provborrar oss ut med jämna mellanrum. 

 Här gäller det att leta igen fisken så det är bara att börja borra!

 Efter lite provfiske i några av hålen så beslutar vi oss för att byta bete, från abborrpirk till mormyska.

 Det visar sig snabbt ge resultat! 
Micke får sin första abborre tätt följd av fisk nr 2 
och ett bevis på att vi iallafall hittat rätt plats för stunden. 
Spännande!

 I vissa av hålen, där botten är ljusare, är det "stendött" och i hålen med med mörkare botten ser vi att det är aktivitet. Så hugger det och Eva kan dra upp sin första abborre. Till och med en liten abborre kan få hjärtat att slå lite extra glädjeslag!

 Genast vaknar tävlingsinstinkten!
Det skulle ju vara kul att få ta revansch sedan 
"fiskeduellen" på Musviken :-) 
Riktig fiskelycka när Eva drar upp en fin "firre" på 4 hg. Den första större abborren på pimpelfiske. Och fisken som också säkrade dagens "revanschseger"!

 Ja, då kan ni ju gissa vem som fick bjuda vem på middag?!

 Dagens segrare fick tillaga skavgryta med tillbehör på Murrikka som vi avnjöt i skenet och värmen från lägerelden. 
Livskvalité!

Mysigt att avsluta dagen framför elden och konstatera att det blev en fin fiskedag på Sundsjön. Att den dessutom innehöll både spänning och fiskelycka får vi se som en bonus!

Tack för denna gång
Skitfiske på er!!!
Micke o Eva

Inga kommentarer:

SAMARBETS TEAM