LMP

fredag 13 februari 2009

Så ska den se ut !

För att bli svensk rekordhållare på Kanadaröding borde en fisk i den här storleken räcka.
Målet -09 blir att försöka ta grova Kanadicker så maj-juni är vigda för detta fiske i de Jämtländska sjöarna. Spännande? Ja! 10 kilos gränsen är inom räckhåll och det lockar enormt.

/ Micke

2 kommentarer:

Flugfiskarn sa...

Trollingfiske är ett satans rovfiske.. Ni som håller på med detta och stolt visar upp era belåtna feta flin med grova kraftfulla fiskar. Ni verkar inte ha insikt om att ni raserar kapitalet i sjöarnas fiske bestånd. Fisk som inte får möjlighet att föra vidare sina kraftfulla gener till en kraftfullt och stark fiskstamm. Försök med lite riktigt sportfiske i stället för att tråla runt i sjöara och slita upp massa grov fisk. Ert fiske kan likställas med nätfiske.. Att ni kallar er för sportfiskare är ju bara löjeväckande..

// Flugfiskarn..

TEAM SVEDLUND sa...

Hej flugfiskarn! Tråkigt att du har den uppfattningen om oss trollingfiskare. Jag har själv flugfiskat i nästan 30 år och håller fortfarande på med det.Det där med att fara runt i sjöarna och slita upp fisk är ju inte verklighet. Ett mycket stort antal fisketimmar per år läggs ned kan jag lova och många hela dagar utan ett enda hugg. Vi har även i vår fiskeklubb jamttrollarna egna högre krav på storlek samt max fångst. Större delen av fångad fisk är oxå inplanterad vilket gör att den inte leker och förökar sig. Sedan fångas en hel del Kanadaröding som inte är en naturlig fisk i våra vatten och jag antar att du klassar den som en stor rovfisk och ser det som positivt att den stammen minskar. De mest produktiva fiskarna ligger på en vikt ca:1,5-2 kg vilket gör att det kanske bättre att spara dessa fiskar och ta den större som inte är produktiv längre. Vi har ett minimått på 50cm i Storsjön vilket ökar chansen att dom kan föröka sig.Många av oss sätter dessutom tillbaka all vild öring.

Men hur som helst ha en bra alla hjärtans dag och kul att du besökte min blogg! Välkommen tillbaka. Men då kan du väl skriva ditt namn, eller?

/ Micke

SAMARBETS TEAM