LMP

söndag 25 maj 2014

Utforska ditt eget paradis från kanot!

Ibland kan man bli blind för den vackra natur man har i sin närhet och tro att man alltid måste åka någon annanstans för att uppleva unika platser. Här vill vi dela med oss av en naturupplevelse som vi hade tidigare i vår, som kanske kan ge dig inspiration att utforska naturen där just du bor.

 Det är tidig lördag morgon och vi konstaterar nöjda att väderprognosen håller vad den lovat. Strålande sol från klarblå himmel och vindstilla! Kanoten ligger lastad på vagnen och vi packar raskt ihop all annan nödvändig utrustning och styr mot dagens destination, sjön Näkten.

 Vi bor mittemellan två vackert belägna sjöar och tycker kanot är ett utmärkt sätt att ta sig fram och njuta av på sjön. Alldeles ljudlöst kan du utforska din egen sjö, upptäcka intressanta svåråtkomliga platser där ingen annan är och komma riktigt nära djurlivet

 Vart vi än vänder blicken denna fina vårdag möter vi 
sagolikt vackra vyer!

 Näkten är ju känd för att vara en sjö med en egen skärgård, men också en sjö med otroligt många stora stenar som sticker upp eller lömskt ligger och lurar alldeles under vattenytan. Färdas du i kanot kan du lugnt och tryggt ta dig fram på de flesta ställen.

 
 Att fiska från kanot är både fridfullt och roligt! 
Trots att vi visste att det mest troligt var lite tidigt för fiske i det alltför kalla vattnet kunde vi inte låta bli att ta med våra spinnspön. För att fiska är ju så spännande...  

...och man vet ju som sagt aldrig när det hugger!

 Inför förra säsongen investerade vi i en bärbar gasolgrill och efter det är "Jr.Weber" ofta vår trogna följeslagare. 
Perfekt att ha med sig när man börjar längta efter en god lunch. 
Och ibland kan det vara trevligt att gå iland och kunna tillaga lunch av lite lyxigare variant fastän man är ute i naturen.

Sen blir ju allt så mycket godare när man äter ute!


 Naturen har sina egna vackra konstverk! 
"Den randiga stenen" fångade vår uppmärksamhet. Utan kanot kanske vi aldrig hade upptäckt den, och framförallt inte kunnat ta oss fram och studera den på nära håll. 

 Att från kanot få vara ett med naturen och studera dess smycken skapar respekt och beundran för det vi har runt omkring oss. Kan inte låta bli att fascineras av naturens alla färger och former. 

 Inne i en vik hittade vi en av Näktens "snövita" stränder som ett sista minne av vintern som snart lämnat plats åt en varmare årstid.

 Tyst och stilla paddlar vi mitt i ett paradis bara ett
 stenkast från där vi bor. En förmån som vi måste ta vara på 
och som ger livskvalité. 

 Med dessa bilder vill vi säga tack för denna gång och önskar alla en innehållsrik sommar med många fina naturupplevelser 
just ditt paradis! 
  
 Det finns ett paradis i varje vrå! Det gäller bara att inte titta för långt...

//Eva o Micke

Inga kommentarer:

SAMARBETS TEAM